20 år tillbaks

Så här lagom till jag kastar pyjamasen på jobbet (nya klädregler gör att jag måste vara iförd sjukhuspyjamas de dagar jag sitter och pratar med patienter) har jag börjat ta på den på kvällarna. Inte för att sova utan för att jag en dag fick för mig att jag skulle gå tillbaks till min gamla ju jutsu-klubb. Som jag lämnade för ca 20 år sedan med ett grönt bälte i näven.

Det finns två personer kvar från den tiden. Båda kom ihåg mig vilket i sig var både imponerande och oroande. Jag kommer inte ihåg så mycket så även om jag rent teoretiskt fortfarande har rätt att knyta på mig det gröna bältet så är det börja om från början som gäller. Det är kul. Och det blir av. Det är något med det där att man vet att någon sitter och prickar av att man varit där eller inte som gör att jag har lite lättare att komma ur soffhörnan.

Sjätte passet avklarades igår och idag har jag ont i kroppen och blåmärken lite här och där. Än så länge bara på halva kroppen (det räcker väl att lära sig att sparka med ett ben i taget?).

Men det roligaste av allt är ändå att Ed hänger med. Eller ja, han har ju sin dag och sin grupp men vi gör det ihop liksom. Och han tycker det är jätteroligt. Sam testade också men var lite i minsta laget för knattegänget så han får vänta lite till…

//J

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *