Årets första jogg

Så ok. Det var sol. Temperaturen steg till tvåsiffrigt. Dagens kost bestod av limpmackor med ost till frukost, daimstrut med jordgubbssmak till mellis, donken till sen lunch och chokladboll till eftermiddagsfikat. Sen den 10 mars har jag ätit godis två gånger (påskafton och påskdagen) och fikabröd en gång (en muffins nu i helgen) och inget snacks och donken har vi inte ätit mer än en gång i år. Man kan säga att en slags rastlöshet infann sig i kroppen efter eftermiddagskaffet och det hjälpte inte att kratta några timmar.

Tanke ett när jag kom in var faktiskt på den där chokladkakan som ligger i skafferiet och har legat där sen i påskas eftersom jag köpte den för att jag skulle baka en kaka som aldrig blev av…när det ändå är kört liksom. Tanke två var på Anna på Trend och Träning vars blogg jag följer. Om hon kan ladda inför maraton och gud vet allt hon orkar med med kladdkaka och Ben&Jerry så kan jag ju välja att se dagens meny som uppladdning för årets första joggingtur? Och vips hade jag bejakat den tanken och befann mig lufsandes runt i villaområdet. Hoppsan. Eller tack Anna menar jag.

Jag bestämde mig för att det var en ”känna-efter-tur” och tänkte att jag få säkert börja från början för det är ju inte riktigt samma sak att köra klasser och styrka inne hela vintern som att springa ute. Men det slutade med 750m promenad, 3,5 km jogg och 750m promenad. Totalt 41 min (men då ägnade jag de första 11 minutrarna till att gåendes försöka komma på mitt spotifylösenord eftersom jag blivit utloggad).

Helt nöjd med det faktiskt. Musklerna kändes inte så trötta och kondisen fixade det också bra. Efter 3km gjorde det lite ont i höfterna, antar att det beror på att kroppen inte är van vid det hårda underlaget så jag får fortsätta smyga igång lite lugnt. Tur också att jag har 75 min yoga inbokat imorrn kväll. Jag lär behöva sträcka ut lite efter det här…hehe.

/J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *