Bakat var det här

Jag älskar att baka. Ingen pointsräkning i världen kan ändra på det tror jag. Jag älskar också att äta sötsaker men det hoppas jag i alla fall kunna begränsa. Julen är generellt ingen knepig högtid och jag brukar inte lägga på mig så värst mycket då vad jag vet. Jag är inte så värst förtjust i julmat utan brukar mest äta mig mätt på nötter och julgodis…

Nåja, den här julen är inget undantag så den här veckan bakar jag och gör julgodis. So far har det blivit
Saffranssnurror (3pp styck)
Bountybollar (2pp styck, inte riktigt värda det tror jag…måste nog prova igen för goda var de i alla fall), Pepparkaksdrömmar (1pp för en, 3pp för två och de var värda det, fast jag kanske nöjer mig med en i taget…)
Saffransskorpor (2pp styck, inte smakat än för de är på tork i ugnen just nu)
Pepparkakor (har inte räknat på dem men vanliga pepparkakor är 1pp för 2st)
och vanliga saffransbullar (som blev 6pp styck eftersom jag räknade fel när jag delade upp degen=de är gigantiska).

Det mesta kan förvaras i frysen vilket underlättar lite när det gäller att hindra sig från att äta upp allt. Dock kan tex pepparkaksdrömmarna ätas direkt ur frysen vilket kanske kommer komplicera saken, vi får se. Det skulle nog underlätta ytterligare om någon ville komma hit och fika lite? 😉

Tur i alla fall att jag har min PT, dvs Ed, som glatt tjatar om promenader (själv vill han inte promenera utan åka vagn) och under promenaderna glatt peppar och hojtar att jag ska springa med vagnen. Igår kom han med kostråd också. ”Mamma, du måste äta mer blodpudding så du orkar springa foooort!”.

//J

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *