Bröllopsfunderingar och en prinsessa

Det har varit en lång dag. Men de italienska proverna är färdigpreppade och nu är det bara engelska kvar. Det blir morgondagens jobb. Jag har också hunnit med att lyssna klart på min talbok. Da Vinci-koden. Kan man säga sidvändare om en talbok? I vilket fall så är det inte min kategori bok men den dög rätt bra och det är ovanligt att jag lyckas behålla koncentrationen genom 16 CDs.

 

 

Annars är det sjukt mycket bröllopssnack på jobbet nu. Min kollega B gifte sig för ett par veckor sen och det närmaste halvåret har varit fullt av snack om klänningar, bordsdekorationer, lokaler, ringar och frisyrer. Idag ägnade vi en stund åt att gå igenom bilderna. Och åt att fråga ut kollegan L om hennes förlovning i helgen.

 

 

För egen del börjar vaga bröllopsplaner ta form. Jag vet med vem. Jag vet när. Det är det där med hur som inte är riktigt klarlagt. Och var. Och… typ resten. Men det ger sig nog. Det finns två saker som oroar mig lite. 1) Allt är förbannat dyrt. Kollade bland annat på fotografer och de billigaste tog 3000 spänn. 2) Man måste vara ute i sjukt god tid. Helst i förrgår. Eller för ett halvår sen.

 

 

För skojs skull satt jag idag på bästa skolflicksmanér och sökte igenom Eniro i jakt på en person med mitt eventuella framtida namn. Det fanns ingen. Däremot fanns det en person med exakt mitt nuvarande namn, inklusive mellannamnet! Det var bara ett a för mycket. Jag som trodde jag hade ett ovanligt namn. Tydligen skulle jag bli mer unik om jag bytte. Och som för att understryka det råkade jag ut för något jag faktiskt aldrig råkat ut för förut. Jag skulle till apoteket och hämta ut sprit (labsprit då alltså) och kvinnan bakom disken tittar på mitt sjukhusleg och utbrister: Men vi har ju samma efternamn! Hon var nog lika förvånad som jag. Undrar hur jag skulle reagera om jag träffade på min ännu närmre namne.

 

 

Jag har pälsfötter just nu. Missanfötter. Hon agerar fotstöd på eget initiativ. Hon är knäpp men söt. Alldeles underbart söt. Och imorgon har vi bott ihop i 17 år. S j u t t o n år! Sjutton underbara år. Min lilla prinsessa.

1988:

Jag och Missan 880719

2005

Jag och Missan 050717

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *