Det går framåt…

Ojoj. Jag behöver nya ridstövlar. De gamla är för små. Inte i foten men de har nog krympt kring vaderna *visslar lite oskyldigt och skrapar med foten i backen* Efter onsdagens stallvisit fick jag nog. På torsdagen kunde jag inte gå i mina vanliga stövletter när jag skulle till jobbet för det gjorde så jävulskt ont. Stövlarna går liksom inte att dra upp helt så de veckar sig lite nere kring ankeln och skaver mot. Typiskt oskönt.

Nere i Norrköping senast fick jag för mig att prova Js stövel och sen dess är jag frälst. Så himla skön. Så nu började jag kika på nätet för att upptäcka att de inte tillhör den billiga sorten. Närmare bestämt 1595:- Passar inte riktigt min budget den här månaden kan man säga. Surfade vidare till Blocket för att av en slump hitta dem där i rätt storlek för 500 spänn. Kap. Ringde och det var en som ringt före som skulle kolla idag. När vi var i stan tidigare passade jag på att prova dem i en hästsportbutik och…de var för höga! Neeeej! Kunde knappt böja benet ju. Varför är jag en sån kortis (163cm)? Försäljaren påstod att de "går ner sig lite med tiden" men för att lägga så mkt på ett par stövlar vill jag ju gärna veta att de blir bra. Innan. Istället fick jag prova skor och leggings men det kändes inte lika stabilt och bra. Blä.

Nåja, väl hemma ringde tjejen med stövlarna och sa att den som var före inte ville ha dem för att skaften var för höga (det finns uppenbarligen fler kortisar). Jag sa som det var, att jag provat dem och tyckte de var i högsta laget, och så frågade jag hur hon tyckte de var och hur lång hon var. Vi är exakt lika långa. Och hon tycker de är bra. Så jag ska åka och prova i alla fall. Hoppas verkligen de är bra för de är så himla sköna i foten. Och jag måååste ha nya ridstövlar. Hur tusan ska jag kunna välja om inte de här är bra, jag som är en sån velpotta. Gah. Håll tummarna för att det funkar på söndag.

Ridsporttillbehörsvärlden har verkligen gått framåt! Jag har inget minne av att ha valt (annat än färg typ) förut. Ville man ha vinterridstövlar fanns en sort. Ville man ha ridbyxor fanns helskodda, halvskodda, knäskodda och tygskodda. Fast butikerna är desamma och har samma storlek så är utbudet det tiodubbla! Naturligtvis var jag tvugnen att prova ett par ridbyxor för att kunna prova stövlarna idag och de var grymt sköna. Upplystes också om att det inte görs skinnskodda byxor längre (whoho) utan alla helskodda är i fuskskinn (daewoo eller vad de kallar det). De var supersköna. Speciellt jämfört med mina gamla stela åbäken.

//J – som insett att det är dags att uppdatera utrustningen lite…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *