Dokumenterande föräldragenerationen

Det är mycket fotande här hemma. Och borta. Och Ed är van så van. Till exempel så gosar han ofta och gärna med lillebror. På morgonen när de båda är nyvakna till exempel. Och mamman är trött som jag vet inte vad men tycker att det är ok att vakna för att de är sötaste söta. Då tittar Ed på mig, kramar om lillebror lite till, ler sött och säger: Mamma, kan du ta en bild av oss?

edsam2.jpg picture by hjarterdamen

Igår var vi på bio. Första biobesöket för Eds del. Vi såg ”Vem?”, en animering av Stina Wirséns underbara böcker (Ed har 5 stycken och vi har lånat några till på bibblan och älskar dem båda två).

Vi kom in i salongen en kvart innan den skulle börja och var nästan ensamma. Fram med mobilkameran och ta en dålig mobilkamerablixtbild på en förväntansfull Ed som undrade när godiset skulle fram och när filmen skulle börja. Sen kommer de andra familj för familj och som det blixtrades. Nästan alla tog bilder av sina barn i salongen! Kände mig nästan lite fånig då liksom…haha. Nåja, sen började filmen och Ed satt som klistrad. Det var 8 små kortfilmer och trots att vi läst 6 av dem i bokform framlänges och baklänges (han kan dem utantill) satt vi båda och skrattade för fullt och det var härligt att höra allt barnskratt i salongen! När det kom till filmen ”Vem bestämmer?” petade mamman i stolen bredvid mig i sidan och fnissade ”Vem är det som gjort den här filmen egentligen? Har hon varit hos mig?!”

Utanför biografen promenerade mormor runt med en sovande Sam som sedan sov sig igenom fika och en rundtur i leksaksaffären. Mycket bra dag! 🙂

//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *