Eds dag

Så här sista semesterfredagen bestämde vi oss för att skita i allt. T ringde mäklaren och sa att vi lägger försäljningen på is tills vidare. Det kommer inte ut några bra hus, de som kommer ut är för dyra och det känns som vi har lite annat fokus ändå just nu. Vi återgår till den ursprungliga planen som var att bo kvar åtminstone mamma-/pappaledigheten ut och kanske några år till. Det funkar ju. Och det är bättre att vi får det vi vill ha istället för att förköpa oss på nåt som ändå inte är som vi vill ha det. Med andra ord kunde vi lägga ner visningsförberedelserna och ta med Ed på något roligare än ikeabesök. Vi styrde mot Djurgården.

Väl framme släppte T av mig och smågrabbarna vid bron och åkte för att parkera på jobbet (praktiskt med gratisparkering där!). Jag och Ed köpte varsin korv och slog oss ner vid kiosken precis vid bron. Det hade nog räckt för hans del egentligen. Varannan minut kom en spårvagn och efter en liten stund passerade 3 brandbilar och 2 polisbilar på utryckning (målet var Skansen men jag lyckas inte hitta vad som hänt där…troligen inget stort då brandbilarna kom i retur efter bara några minuter). Ed var jättefascinerad! Men när han plötsligt utbrast ”Mamma, en traktor!” trodde jag han hittade på men nej då, mycket riktigt åkte även en traktor förbi.

När sen Ed pratat hål i huvudet på familjen vid bordet bredvid (han har en tendens att göra det och jag har inte kommit på något bättre sätt att sätta stopp för det än att lämna stället så…) gick vi för att möta T på vägen och sen bar det av till Junibacken. Ed var mycket förväntansfull då han är inne i en period av svår Pippidille. Och stället var verkligen en fullträff! Han hälsade på hos Alfons Åberg, Mulle Meck, Mumin, Pippi, Karlsson på taket och en hel hög till. Vi åkte sagotåget, la pepparkakspussel i Pippis hus, spelade på stekpannor och ryktade Lilla Gubben. Sen blev det fikapaus och en svängom med Herr Gurka innan vi promenerade till Ts jobb och bilen. I bilen blev det matpaus för Sov-Sam (som sussat gott i bärselen större delen av besöket) och då passade T och Ed på att provåka en traktor. En mycket nöjd herre babblade hela vägen hem i bilen (en annan trodde ju att han skulle stensomna eftersom han inte sovit på dagen idag och var uppe kvart i sex i morse).

Stora killen förresten… Sovstunder hoppas över (vi har faktiskt fått sova ända till sju vissa av de dagarna!) och blöjan klarar han sig utan här hemma (eller ok, vi hade en liten bajsincident senast i morse men ändå….). Än har vi inte riktigt vågat vara utan den så här längre stunder ute så idag fick han ha den på. Men så lagom vid Pippis hus gick han och drog och drog i blöjan och när vi frågade vad det var så var han kissnödig. Och trots kö av kissnödiga barn så var blöjan torr när vi kom in på toaletten och han kissade glatt på toaletten och satt och typ sänkte ner rumpan och bara ”mamma, jag kan inte ramla ner här”. Det från killen som inte vågade sitta på toaletten alls för typ en vecka sen. Ha.

//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *