EFIT 110910

Dagens EFIT. Rätt lugn om än en friskare dag…

06.00 Start på dagen. Lördagsfrukost framför tvn.

07.00 Ed gick ner på toa. Sen blev det tyst. Sen gick jag och tittade och hittade honom i full färd med att måla topplack ovanpå ett mörkblått lack. Hoppsan. Cred dock till honom för att det inte var en droppe lack någon annanstans än på hans fingrar.

08.00 Jag sitter här (eller ja, just nu står jag ju och tar bilden) och försöker dricka upp mitt morgonkaffe. Grabbarna är som synes inte helt nöjda med det utan vill att det ska hända nåt. Helst nyss.

09.00 Efter en liten incident som innefattade Ed, tvn och en flaska nässpray följt av ett tv-förbud (Ed) och ett raseriutbrott som innebar att man hällde ut leksaker över större delen av golvet (Ed) ombads Ed att städa sitt rum. Det går så där. Han hittade något viktigare att göra helt enkelt.

10.00 Ed har lejt brorsan att hjälpa till med stöket. Det går så där. Ibland lägger han iofs i en bit men oftare så stökar han. Trots det brukar Ed motivera en önskan om fler syskon med att de kan hjälpa till att städa. Det skulle vara tredje gången gillt i så fall? Men nej, det blir inga sådana chansningar.

11.00 Vissa tycker det är dags för middagsvila.

12.00 Lunchen är intagen. Sam sover och jag och Ed tar en sagostund. Jag är inte helt hemma med självutlösaren, därav min märkliga blick på kameran…

13.00 Vi får sällskap av Stich och hans tillfälliga husse (dvs morfar).

14.00 Vi går ut för lite parkhäng. Sam gungar. Ed hittade en pappa med två barn och började genast socialisera och några minuter senare står pappan och sonen och klappar takten medan Ed springer och hoppar längdhopp i sandlådan (han kom typ 10cm eftersom han var tvungen att ta sig över kanten på lådan). Morfar insåg potentialen i detta och funderade på att byta från hundtricket som inte verkade funka. Han kan får låna Ed för en promenad helt enkelt ”Hej, det här är min morfar, han har ingen tjej”.

15.00 Vi tog en promenad och visade morfar nya dagis. Här är en anledning till att det sällan förekommer syskonbilder numera. Den ena surar och den andra vill hellre göra något annat (eller det gäller nog den som surar också).

16.00 Hemma igen. Lite mellis (Sam är klar med sitt men nyfiken ändå…)

17.00 Ed har just deklarerat att han ”älskar Michael Jackson” så vi poppar lite. Sam har gung!

18.00 Middagsdags. Vissa fick en egen tallrik, andra fick hoppas på det bästa. Sjukt praktiskt med hund ibland alltså. Första gången sen Sam började äta som jag inte fått torka golvet efter middagen.

19.00 Snart sovdags. Vi har just läst lite bok. Ed låtsas att han tittar på tv fast den inte är på.

20.00 Sam har somnat. Ed fejksover i soffan eftersom han tröttnat lite kameran vid det här laget…

21.00 Nu fejkar han inte längre utan har däckat. Med dockans fot i munnen. Ser typiskt oskönt ut men vad vet jag…

Sen blir det inte mycket mer gjort här… Även T har kommit hem och somnat på soffan och sedan flyttat in till sovrummet. Jag kollar lite på Mia Skäringer och hostar vidare…

//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *