Fixarsugen

Så här i rastlöshetens tecken med många dagar spenderade hemma väcks fixarsuget. Kanske får jag helt enkelt lära mig att såga golvlister och borra fast dem. Gardinstängerna har också kommit och är redo att sättas upp. Kanske kan det bli lite mer klart här nån gång.

Utöver det sista fixet så börjar vi bli sugna på att ta oss an en liten make over light av köket. Att fixa det rejält är inte så aktuellt (ev öppna upp mellan kök och vardagsrum och så) eftersom det kräver att en massa annat fixas först. Men lite för att göra det drägligt så länge vore trevligt. Som till exempel att byta ut spisen. Den befintliga är vad som vänligt sagt skulle kunna kallas ”retro”. Med  vissa brister i funktionen (ingen snabbugn tex). Utöver det har vi mellanbrun fuskträpanel från golv till tak. Lite halvdant fastspikad. Och mörkgrönt kakel som delvis saknar fog. Och ljusbruna fönsterkarmar. Och ett korkgolv i plattor med glipor emellan som är omöjliga att rengöra. Ja, ni hör ju. Det finns rum för förbättringar.

Jag tänker ny spis. Nedrivning av träpanel och målning. Plastmatta på golvet. Takmålning. Målning av luckorna. Effektivisering av innehållet i skåpen (så himla opraktiskt med gallerhyllor i ett skafferi…). Nedrivning av kakel och uppsättning av platta från Ikea istället.

Ja, vi får se. Steg 1 tror  jag får bli att leta spis. Har hittat ett ställe på Värmdö som säljer begagnade lagade spisar med garanti. Verkar vettigt. Kanske en mellandagssyssla?

18.15, Uploaded with Snapbucket
Gammal bild på Ed i köket. I bakgrunden syns både spisen, kaklet och träpanelen. Så snyggt….

/J

 

One thought on “Fixarsugen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *