Gäsp

Gah, det gick ju så bra med Eds sömn ett tag. Han slutade sova på dagarna och sov till 6 (om han inte la sig före 20). Sen började förskolan igen och då orkade han inte längre med hela dagar utan var stengrinig alternativt somnade i soffan direkt när vi kom hem. Så den här veckan har han fått sova på dagarna på förskolan igen (men max en halvtimma). Han är gladare hemma igen men vaknar oftast före 5 eller som idag kl 4. Gääääsp! Nåja, treårsdagen närmar sig och då är det bara 10 år tills han blir tonåring och då ska de ju sova mycket sägs det 😉

Men går man upp kl 4 får man lördagsgodis 7.30 (eftersom mamman gärna ville ha kaffe och en minikexchoklad när väl Sam somnat om och det inte längre går för sig att smygäta godis utan att dela med sig).

Hur kommer det sig förresten att barn (iaf mitt) är superskeptiskt till ny mat men kan tjata sig blå till att få smaka godis trots att han aldrig sett just den sorten förut? Det känns ju inte så biologiskt smart heller? Man borde ju vara helskeptisk till att prova något som ligger i en färgglad förpackning alternativt är färgglatt och konstigt format?

//J

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *