Grattis Åsa och Mattias!

Ahh, vilken ljuvlig dag. Trots SMHIs inte alltför lovande prognoser under veckan så strålade solen ikapp med det alldeles fantastiskt vackra brudparet ute på Gålö igår.

Att hitta dit var lite lagom lätt. Vi började misstänka lite smått att vi var på fel väg men ändrade oss raskt när A ringde och meddelade att DE var på fel väg (och de hade valt den andra). Hur som helst kom vi fram i tid till Gålö havsbad och fick varsin uppsättning såpbubblor och en ny vägbeskrivning (som för övrigt måste ha varit skriven av Åsa själv eftersom det stod att man skulle leta efter snistlar längs vägen men att man även kunde kika efter de betydligt mer sällsynta schnitzlarna). Nåväl, efter 10 minuter och sjuttioelva "hörru, hur går det,  är det tungt?" kom vi fram till den utvalda vigselplatsen:

Karlsson1.jpg picture by hjarterdamen

Väl värd terrängpromenaden alltså.

Efter en stunds mingel upplyste Åsas brudmås (och bror) oss om att det hela var på väg att starta och att vi kunde inta positioner för att avnjuta vigseln. Och så kom de då… Lysande vackra genom skogen.

Karlsson2.jpg picture by hjarterdamen

Åsa, vacker som en dag i den av svärmor sydda bröllopsklänningen och Mattias, snyggare än någonsin och båda två med härliga leenden. Whoho!

Vigseln var jättefin (och jag kom inte på förrän mot slutet att det var klokare att ge kameran till min betydligt längre make och har därför mest bilder på andra människors frisyrer bakifrån men ni får tro mig). Vi fick höra lite kring när de träffades, Åsas mamma läste en dikt och David sjöng. Ringarna växlades och äntligen fick de kyssas.

Sen blev det kramkalas medan såpbubblorna flög ut över brudparet och vattnet och lite överallt…

Karlsson3.jpg picture by hjarterdamen

Nygifta!!
Karlsson6.jpg picture by hjarterdamen

Karlsson5.jpg picture by hjarterdamen

Lilla Blurr gjorde små volter i magen av lycka och stämningen var på topp!

Så här glada var vi:
Karlsson4.jpg picture by hjarterdamen

Sen var det dags för promenad tillbaka (puh) och champagne utanför logen där middagen skulle vara. Jättemysigt ställe och en väldigt god middag med alldeles (för mig då) okänt men trevligt sällskap. Jag och A hade tänkt att vi skulle visa en liten film vi klippt ihop om Åsa och jag hade så duktigt ringt Åsas bror (inte bara brudmås utan även toastmaster) några dagar i förväg och berättat det. Vi fick då beskedet att det skulle bli lämpligt under tårtan. Under kvällens gång började vi dock fundera på att skylla på tekniska bekymmer och dra oss ur lite fint för wow vilken kvalitet det var på alla talare! Filmer och sånger och läsningar ur gamla dagböcker. Verkligen kul (och då aningens prestationsångest-framkallande…). Nåja, tekniken fungerade faktiskt som den skulle och allt gick finfint.

Nästa teknikalitet var då partymusiken som jag med förtroende och lite instruktioner lämnade över till Emil (jag hade dvdn med musiken alltså då jag fått i uppdrag att försöka organisera låtarna i en något så när vettig ordning). Men innan det var dags att dra igång var det ju dags för brudval…bruddansen. Vilken show! Åsa och Mattias dansade som de aldrig gjort annat och det var höga lyft med snurrar och oj oj oj! Imponerande!

Partymusiken kom igång och allt lät enligt planerna. Puh även där. Vid det laget började klockan närma sig halv ett och det var varken särskilt bekvämt att sitta eller stå längre. Det i kombination med att jag förväntades köra hemåt i den kolsvarta natten och att Tobbe skulle upp och jobba kl 7 i morse (nja, han kom iväg hemifrån tjugo över sju…) gjorde att vi beslutade oss för att det var dags att åka hemåt.

Igen, jättegrattis till det vackra brudparet!

//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *