Hästdag

Puh, vilken dag. Jag har tvärslut på energi nu. Och ont i större delen av kroppen.

Började morgonen med att åka till Us ridskola i Solna för en timmas dressyrlektion på söta hästen Sevel. Efter att ha ridit Rocky i flera månader kändes han som en liten ängel. Om än en långsam sådan *haha*. Kunde verkligen koncentrera mig på hur jag red och hur jag satt och när jag gjorde rätt jobbade han duktigt på. Underbart. Fick en hel del med mig i tankarna att öva på med Rocky.

Hann med halvett-tåget hemåt och enligt planen skulle jag ta en snabbdusch, sen till jobbet och sen hem igen och sen ut till Rocky. Började dock räkna lite på det hela när jag var halvvägs och beslöt mig för att ringa jobbet och kolla hur saknad jag var. Inte vidare så jag ändrade planen till att jobba lite hemifrån istället och sen dra ut till Rocky. Skönt.

Väl ute hos Rocky visade sig våren litegrann. Kunde fylla Rockys vattenhink med smältvatten och solen sken och bländade när vi skrittade ner mot ovalvolten. Ljuvligt. Ovalvolten är en bana inte helt olik en travbana vilket innebär att Rocky blir pigg som en mört och kör enligt devisen "full ös – medvetslös". Det gick ju verkligen jättefint ihop med det jag lärt mig under morgonen om att sakta av och driva på med bara sitsen och bara hålla tyglarna rätt så skulle allt gå bra. Eller hur. Wrooooom sa det. Men vi hade skitkul ändå. För att vara travare så galopperar han ruskigt gärna. Hehe. Efter en liten stund gav jag upp mina dressyrförsök och tänkte att det skulle gå bättre på lilla ridbanan istället. Det tänkte inte Rocky. Vi kom liksom inte överens idag. Men det gjorde inte så mycket ändå för solen sken och jag firade vårdagjämningen med att ta av mig jackan för första gången i år. Och så hade vi världens mysigaste gosstund efteråt. Han är såå förlåten för att han inte är en perfekt dressyrhäst. Jag kan ju inte direkt kalla mig perfekt dressyrryttare heller. Men vi jobbar på det.

Nu är jag verkligen helt tvärslut i varje liten muskel. Således ett utmärkt tillfälle att jobba vidare med lagtexterna. Hjärnan ska också motioneras eller nåt…

//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *