Hästsnack

Igår hade jag och Rocky vår första ridlektion tillsammans.  Det är en tjej vars häst står i våra hagar över sommaren som håller ridlektioner för de som vill. Åtta igår var det min tur och jag var på plats i stallet runt kvart över sju för att sanera Rocky från damm (inte alls farligt faktiskt…man kunde inte ens göra handavtryck på honom) och hinna skritta runt lite för att värma upp.

Stallet ligger i värsta sommaridyllen. Skitsamma att det är motorväg 300 meter från stallet och att tåget går förbi bredvid hagen. Det är ändå som att vara mitt på landet. På vintern är det skit utan vatten och bara is överallt men det vägs liksom upp av sommaren. Fåglarna kvittrar, flugorna surrar och den fula gödselstacken syns inte längre eftersom den blivit överväxt av blommor och tistlar (jag börjar förstå att man använder hästskit som gödsel!). Jag har till och med börjat tänka "här vill jag bo" varje gång jag kommer ut. Det finns flera villaområden i närheten av stallet som är gamla sommarstugeområden omgjorda till permanentboenden. Dvs väldigt många nybyggda och jättefina villor… Men för att bo där skulle vi behöva en bil till. Och förmodligen ett fetare bankkonto. Men det är kanske realistiskt ändå. Om några år eller så.

Nåja, åter till ridlektionen. Vi började lite lagom med att skritta runt på en volt för att hon skulle få se lite hur det såg ut. Och Rocky gick fint i form utom när han med jämna mellanrum ryckte till i tyglarna. Han har börjat göra så och det är väldigt störande. Whiplash nästa liksom. Nåja, hon berättade vad jag skulle göra åt det och han slutade faktiskt rätt snart.

Sen körde vi trav på en volt med 4 bommar (en varje kvarts varv så att säga) och det gick jättebra 🙂 Rocky gick lugnt och fint i form för det mesta. När vi sen körde trav över flera bommar på långsidorna gick det bra när vi skulle köra ökad trav och mindre bra när det var minskad trav… Inte helt oväntat för en travare kanske 😉  I galoppen gick det däremot nästan helt åt skogen. En del bra fattningar fick vi till (också på en volt men nu med två bommar) men rätt snabbt blev det slängtrav och helst ut i staketet. Men vi fick bra tips där också. Nu har vi alltså den svåra biten kvar. Det är en sak att lyckas bra så där när någon står och tittar. När vi tränar på egen hand är det en liten extra detalj som behöver finslipas…självdisciplinen. Den där som gör att man inte tänker "äsch det här gick inge bra nu tar vi nog en liten skrittrunda i skogen istället" eller "fy vad jobbigt att sitta ner i traven, det är nog bättre att rida lätt". Men det kanske kommer. Annars får frivilliga gärna anmäla sig för att stå med piskan och jaga på oss 😉

//J – med träningsvärk idag

Photobucket - Video and Image Hosting

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *