Hitta hem i djungeln

Ja, jösses vad galet det är att försöka hitta sig ett boende. Speciellt när man är en familj velpottor (eller Ed verkar veta ganska bra vad han vill, han är dock än så länge dålig på att förmedla det). Ena dagen köper vi en hyfsat billig trea härute i buschen, nästa dag vill vi flytta lite närmre stan, kanske till Årsta? Eller så ska vi ha en dyrare lägenhet med låg avgift eller en billigare med dyrare avgift eller…GAH!!!!

Idag har vi varit på inte mindre än fem visningar. Ingen var klockren. Några var "det funkar…men…". En var gräslig. En hade potential som mäklarna så fint brukar uttrycka det men enbart potential "att funka". Billigast var trean i Bandhagen för 1.250.000 och dyrast var trean i Hägerstenshamnen för 1.995.000 (den var för övrigt den som var så gräslig att vi i princip vände i dörren). På vägen hem bestämde vi oss ändå för att kolla in dyra lägenheten i Årsta med dyra avgiften (med våra mått mätt i alla fall, drygt 5000/mån och 2.150.000). Men sen kom vi hem och damsög Hemnet på nytt och T började kolla på radhus istället (han har vägrat radhus innan för att det blev för dyrt men nu är vi ändå uppe och nosar på de nivåerna så…).

Ok, reder ut tankar lite för att rensa hjärnan inför kvällens (nattens?!) exjobbande.

Alt 1. Trea i Årsta av något slag.
+ Vi gillar området
+ Det verkar finnas dagisplatser
+ Både min mamma och pappa bor där (eller borde jag skriva det på minus? ;-))
+ Det är ofta stabila och gamla föreningar
+ Vi får båda närmre till jobbet (kanske inte i avstånd men i tid)
– Lägenheterna är pyttesmå alternativt dåligt planerade i vår prisklass (läs: man får inte plats med tex tvättpelare i badrummet för kvadratmetrarna utgörs av sjuttiotre hallar eftersom en lägenhet på 75kvm består av 73 ihopslagna lägenheter. Kanske överdrev en aning nu men bara en aning)
– Oftast saknas det hiss

Alt 2. Trea där vi bor nu.
+ Vi känner oss hemma och trivs bra här.
+ Det finns treor som är bra planerade och stora här till ett vettigt pris
+ Det är hyfsat bra kommunikationer för att vara långt ut
– Det är ändå rätt långt från alla vi känner typ
– Det är rätt hög avgift och bopriserna har legat rätt stabilt och skulle kanske tjäna mer på att köpa en dyrare lägenhet som sjunkit mer i pris nu (Vi fick tex exakt det pris mäklaren trodde att vi skulle få redan i våras när priserna var som högst)

Alt 3. Trea i annan söderförort, typ Bandhagen/Fruängen/Farsta/Högdalen
-Vi har inte helt bra koll på områden
– Mycket små äldre lägenheter
+ Lägre pris än Årsta

Alt 4. Radhus häromkring nånstans
+ Roligare att göra i ordning när man känner att man kan bo kvar lite längre
+ Skönt att bo i hus
+ Roligt för Ed då det ofta är mkt barnfamlijer
– Rätt lite hus för pengarna ändå
– Vi kan typ inget om hus (eller jag ska nog inte tala för T, han har ju fixat massa med deras hus men ändå)
– Vi kanske fastnar fast vi egentligen vill bo i friliggande hus

Jaha, inte blev jag klokare av det. Gah. Gah igen. Och dessutom måste jag tillägga att jag är himla trött på alla förskönande bilder av speciellt badrum. Det är aplätt att fotografera så en halvstor tvättmaskin ser fullstor ut och detsamma gäller badkar. Men varför?! Jag vill ha plats för riktiga grejer. En lägenhet med pyttebadrum är inte intressant. De slösar min tid! *morr* (Och så ritar de "inte skalenligt" på ritningen också så är saken biff, gah)

Så. Nu har jag skrivit av mig lite. Nu ska det pratas etik och informerat samtycke istället. *försöker väldigt mycket trycka på off-knappen för hus-/lägenhets-/hjälpviharsnartingenstansattbo-tänket och på ON för skrivihopexjobbetannarshar-duingetjobbheller-tänket. Livet är rörigt.

//J

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *