Julafton

Jaha, så var det juldagen då och snön håller som bäst på att regna bort. Känns inte så lockande att gå ut och leka med julklapps-snowracern farfar hade med faktiskt. Hoppas på bättre väder snart!

Vi började gårdagen med att klä granen eftersom det inte hunnits med innan. Ed var mycket engagerad i det hela (om än lite trött…) och jag tror han blev hyfsat nöjd med resultatet (visserligen har han flyttat på några kulor då och då men det är ju klart att det ser lite annorlunda ut i olika vinklar.)

jul_09_2.jpg picture by hjarterdamen jul_09_1.jpg picture by hjarterdamen

Ed började prata om att tomten skulle komma redan på morgonen igår, trots att vi inte alls pratat om någon tomte. Lustigt hur de snappar upp ändå… Inte kom det någon tomte heller. Däremot kom både farfar och mormor framåt eftermiddagen och vi fikade lite till Kalle. Eller i alla fall de första bitarna av det. Lagom till djungelboken tröttnade Ed och vi beslutade att det var dags för julklappsutdelning. Ed har nog fått en lite märklig uppfattning om julaftonen då alla klapparna under granen var till honom…hm. Han blev väldigt glad i alla fall och ville genast leka med allt (fast han ville inte sätta på sig kläderna han fick men han såg glatt överraskad ut när han öppnade mjuka paket också).
Ed bygger pussel.
jul_09_3.jpg picture by hjarterdamen

Sen blev det julmiddag och Ed åt korv med potatis och ägghalva (om jag pillade bort smeten på). Själv åt jag tills bebis inte fick plats längre typ. Puh.

När Ed väl somnat satte jag och T igång med att leka med min julklapp (haha, det där lät ju bra). Jag fick ett Super Mario till vår Wii (och en egen handkontroll). Vi har tre spelkonsoller men inte ett enda spel jag gillar. Nu har vi det! T fick också en grej vi gör tillsammans…nämligen ett biobesök i mellandagarna. Har bokat biljetter till Avatar. Vi skulle ju inte byta egentligen men…tja 🙂

Förutom pusslet fick Ed också två nya bilar till sin flexitracksbana. En bilbana som man märker att han nog egentligen är lite för liten för då han började gråta och blev rädd när vi satte igång två bilar som jagade varann… Det är inte lätt att vara liten.

Idag har det varit fullt ös och lek med alla julklappar men nu sitter Ed bredvid mig och Loci i soffan och myser och kolla på Nicke Nyfiken.

//J

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *