Kejsarens nya kläder

Nästa helg är det dags för bröllop. Möhippan är avklarad (därav poledancingen härom veckan), present är kirrad, barnvakten bokad (hej världens bästa mamma!). Men outfiten. Nope, njet, nada. Klädkod: Mörk kostym vilket diskvalicerar min befintliga garderob. Förra lördagen var jag och B i varenda butik i Sickla följt av varenda butik i Nacka forum. Då hittade jag en väldigt fin så när som på en utanpåliggande dragkedja över hela ryggen som liksom drog ner finhetsgraden för mycket. Och en till som var i fel färg (beige) och kanske lite för stor över bysten.
På söndagen kom mamma över och lekte med grabbarna så jag och T kunde åka in till stan och kolla utbudet där. Åhlens, NK, gallerian, Vero Moda, MQ, Sisters, Pub. Inne på Åhlens hittade jag den beiga fast i en storlek mindre och i lila. Jättefin fast fortfarande för stor över bysten tyvärr (v-ringad är väl inte det bästa när man liksom inte har så mycket att fylla ut med). Inne på Coast på NK hittade jag en godkänd mörkgrön historia men tvekade lite över färgen. Så när expediten då istället kommer med en marinblå i samma modell kändes det givet. Om man bortser från att den inte gick att knäppa fast det var samma storlek (och den sista kvar). Det gick liksom inte att köpa den gröna då.
Plan B var att beställa en jag hittat på nätet. Gjorde det i söndags och den kom igår. Och funkade inte heller. Den glipade för mycket i uringningen så kika in-frekvensen blev för stor. Och min tanke att jag faktiskt kunde nöja mig med att hitta klänning (gärna i mörk färg) och ta min vita bröllopsjal och bröllopsskor till gick också åt skogen för skorna såg inte kloka ut i kombination med en kort klänning.
Så jag är på noll och det är en vecka kvar. Eller förresten så kan jag nog hitta ett passande nagellack oavsett vad jag väljer för klänning. Men det är också allt. Och jag tror klädkoden betyder att man måste ha liiite mer än nagellack på sig. Gaaaah! Men skam den som ger sig. Idag får jakten gå vidare…. wish me luck!
//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *