Klart?

Ja, ett projekt leder till ett annat i det här huset. Det är i alla fall klart. Igår var maken ledig för att sätta golvsocklar i nymålade vardagsrummet och hallen. Det kom några desperata samtal under dagen kan man säga. Huset verkar uppenbarligen vara byggt enligt principen ”lite snett är också rätt” vilket inte direkt underlättar. Kanske därför man upptäcker att tapeterna ibland är fastspikade/tejpade eller att det är små hål i golvet på sina stället pga inte så bra golvläggning. Och tänk att det inte riktigt fanns 4 cm breda socklar att köpa. Speciellt inte om de också ska gå in under elementet. Och helst vara vitmålade. Till sist tyckte maken att det skulle bli enklare att bara riva upp golvet och lägga in nytt. Fast nu är det ju så att elementen läcker också så egentligen borde vi passa på att riva ner dem och lägga in värmegolv också. Och det är ju dumt att stänga av värmen nu när kylan börjar komma så…i vår kanske?

Nu har vi lite tillfälliga golvsocklar på vissa väggar (främst de väggar som täcks av bokhyllor och soffa och sånt). På vissa ställen glipar det mellan sockel och golv. Maken föreslog att vi skulle anamma målarens lösning för taket och lägga en vit silikonsträng där. Jag kände att det nog skulle framhäva det sneda golvet och föreslog istället genomskinlig. Vi får se hur det blir. (Kvartslist skulle bara ge glipa på annat ställe eftersom de socklar vi till sist valde är lutande)

Men Sam var lycklig i alla fall. Vi var i huset i helgen för att visa dem kaoset lite och Sams första kommentar var ”mamma, vi har ingen soffa!” (och inte ”vi har målarburkar i hela vardagsrummet” eller ”hallen är blååå”). Igår hade vi soffa. Och killarna fick återse alla leksaker de varit skilda från i en veckas tid. Yey.

Några andra som var lyckliga var katterna. Jag som tänkte mig en natt med lite mer sängutrymme fick istället två kattplåster som låg och spann intensivt under täcket tätt tätt intill mig. Men ja, jag fick sova i min säng. Yey. Nästa vecka kommer jag troligen få flytta min säng till vardagsrummet och sova där. Men mer om det sen.

//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *