Nappen vs. lilla Draken OCH Plåtis

2-0

Vi har börjat diskutera nappstopp. Ed hävdar bestämt att det är något som automatiskt sker när man fyller 4. Jag hävdar att det helst bör ske innan dess.

Ed är mycket förälskad i sin napp. Även om han bara har den nattetid (eller från det magiska och mycket efterlängtade klockslaget sju). Än så länge är vi i den fasen att det vore bra om han liksom slutade av sig själv. Ingen panik liksom. Så vi har börjat köpslå. Mitt första bud var att han lilla mycket älskade Rorri-bil skulle få en kompis i form av en liten Plåtis. Nobben. Eller tja, han ville ju himla gärna ha en liten Plåtis men var inte beredd att byta. Mitt andra bud blev därför Plåtis OCH Draken. Igår nappade han. (Hahaha). Han skulle sluta. Han var taggad. Han var skittrött efter att han hängt med mig på uteträning nere i parken. Klockan var halv nio. Efter två minuter gav han gråtande upp och bönade och bad om att få nappen. Vilket han fick (det var ju liksom han som bestämt sig och då måste man väl få ångra sig).

Idag var han på nytt taggad. Han skulle sluta. Redan kl sju tjatade han om att få gå och lägga sig. Inte för att han var särskilt trött eftersom han sovit på dagen för ovanlighetens skull. Mer för att han ville ha det överstökat. Efter en minut hade han ångrat sig. Vi provade lite olika saker. Vi pratade om annat. Han kramades med mig. Han kramades med Pingu. Han drack massa vatten. Men nix, nope, nä. ”Mamma, jag kan inte sova utan min napp” (Mkt ledsen min och hundögon). Så tja, Draken och Plåtis får bo kvar på Toys r’ us ett tag till verkar det som.

//J

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *