Pepparkaksdeg som man FÅR äta

Jaja, det är inte advent förrän nästa helg och jada jada. Vissa saker måste ju provbakas så man vet att det blir bra. (Även om det i det här fallet kanske var så att det liksom var givet att det skulle bli bra). Men en fördel är ju att jag hinner dela med mig av receptet så ni också kan få en smarrig advent. Så, here goes;

Pepparkakskladdkaka

100 gr smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1tsk malen ingefära
1tsk malen nejlika
2 tsk malen kanel
1 tsk kardemumma
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljpulver
1 liten nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda i kryddorna. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet och saltet. Rör ner krydd-smörblandningen. Häll ner smeten i en smörad rund form med löstagbar kant och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

Jag hittade en skvätt vaniljglass i frysen som vi hade till. Det var helt ok. Nästa gång kommer jag antingen att köpa polkagrisglass att ha till eller röra ihop en ”glasyr” av philadelphiaost och florsocker.

pepparkakskladdkaka

/J

 

One thought on “Pepparkaksdeg som man FÅR äta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *