Regn hos mig

Punkt 6 på listan är nu avklarad i alla fall. Men det var igår. Idag sken solen för första gången sen semesterns start så vi bestämde oss för en liten utflykt. Målet var Stendörrens naturreservat i närheten av Nyköping. Sagt och gjort, vi tog på solglasögonen, hoppade in i bilen och rattade E4:an söderut. Vägbanan är torr, några moln skymmer solen ibland men det ser hoppfullt ut. Ända tills vi svänger av E4:an. Då mulnar det på en aning. När vi svänger in på den sista vägen och har ungefär 2 mil kvar till målet faller de första regndropparna. Väl framme på parkeringen öser det ner. Stora tunga droppar i massor mot vindrutan. I tjugo minuter satt vi i bilen och tittade på regnet utanför och undrade bara varför. Sen kom vi fram till att vi inte var klädda för en långpromenad i en blöt skog och svängde ut från parkeringen igen för att äta lunch i Nyköping istället. Väl ute på stora vägen igen tittar solen fram mellan molnen som för att skratta lite åt oss.

 

 

Men men, vi (eller i alla fall jag) skrattade gott åt det och vi fick en mysig lunch i Nyköping istället. Smarrig falafel för min del och bläckfisk för T.

 

 

En annan sak som borde ha stått på listan var inköp av gardiner till vardagsrummet. Det klarade jag av igår. Och inköp av present till min gamla barndomskompis som gifter sig nästa helg (i USA så vi ska inte till bröllopet). Under mammas och Ts ivriga påhejande lyckades jag ringa till USA och beställa present. Hoppas nu att hon får den och att det inte dras alltför mycket pengar från mammas kreditkort…

 

 

Nu ska jag i alla fall plocka upp gardinerna (gröna panelgardiner förresten) ur tvättmaskinen och se till att de kommer upp på tork så jag kan lägga upp dem imorgon (eftersom vi så klart inte tänkte på att mäta när vi satte upp gardinstången *hehe*).

 

 

//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *