Semesterstart

Semester… Dagarna börjar redan flyta ihop. Så skönt. Välbehövligt.

Hittills har det dock regnat oroväcknade mycket. Men det har å andra sidan gjort oss ganska produktiva. Vårt källarförråd är jättefint. Vi har nog ungefär lika många kartonger var där nere men ändå tog det mig minst den dubbla tiden att gå igenom allt. Men så kan jag ju inte sortera gamla uppsatser om Missan, brev från kompisar, gamla tentor och vykort utan att läsa dem. Det hör liksom till. För att inte tala om all smörja till poesi som jag försökte mig på. Men det är roligt. År 2012 kommer jag att vara veterinär med egen praktik, ha en femårig dotter som heter Michaela, tre katter, en undulatmamma som heter Klara och just har fött tre små undulatbebisar och ett gäng kaniner (som inte var födda av undulatmamman…  det blev konstigt där). Däremot verkar jag inte ha någon karl. I övrigt verkar det hela rätt kört ändå. Jag blev ju liksom aldrig veterinär. Fast i och för sig. På 7 år hinner man har jag hört. Då gäller det alltså bara att övertala dem att släppa in mig trots att betygen inte räcker, att få CSN att gå med på att ge mig mer lån och att få T att tycka att det är en bra idé. Men nej, jag trivs rätt bra som genetiker ändå. Det var rätt skönt att kolla igenom gamla tentor och upptäcka att jag i alla fall svarade rätt på genetikfrågorna.

Min colafria vecka lyckades alldeles utmärkt. Trots viss abstinens *visslar lite förstrött*. Igår var det måndag igen och jag köpte mig en burk cola. Den var god. Lite godare än den burk jag drack idag *rodna lite*. Det kommer bli mindre cola framöver i alla fall. Vatten funkar rätt bra. Inte lika bra. Men ändå. *intalar sig*

Dags för en liten ”att-göra-på-semestern-lista”:

1) Annonsera ut de oanvända inlinesen, den bärbara CD-spelaren och ju-jutsudräkten (jo, jag har grönt bälte!).
2) Köp ny scanner
3) Scanna alla miljoner foton pappa släpat hit så vi får utrymme i garderoben någon gång.
4) Sy en massa (har högvis med kläder som ska ”fixas lite”)
5) Klistra på lappar på alla bookcrossingböcker i garderoben och dumpa dem här och var
6) Organisera alla foton i datorn (dröm om en extrern hårddisk att ha dem på) och bränn på DVDer (10Gb so far)
7) Se till att Missan blir blodprovad (dags att kolla sköldkörtelvärdena och säkert nåt mer)
8) Bygg hemsida. Snygga till Missans.
När jag tänker efter så gör det nog inte så mycket om det blir regn… I alla fall ett par dar till. Ska nog sätta igång med fotoorganiseringen på en gång.

//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *