Spindelben

Spindelsäsongen har börjat här. Som i de stora spindlarna. De små fixar jag numera utan problem men husspindlarna ger mig hjärtklappning och får mig att söka igenom sovrummen ordentligt med ficklampa innan sovdags. Förra veckan hittade Ed två stycken. En på sin sovrumsvägg och en på min. Inte ens katterna tar dem (funderar på om man borde skaffa en leguan eller nåt liknande). Nåja, de gångerna fick jag darrande plocka fram dammsugaren.

I morse hittade jag det här i hallen:

IMAG0552

Det är ett spindelben. Det ser mindre ut än vad det egentligen är på bilden eftersom de krullar ihop benen när de dör. Mycket nöjd trodde jag att katterna äntligen tagit sitt förnuft till fånga och gjort sig förtjänta av brödfödan. Går på jakt efter resten av spindeln (för jag tror inte att de faktiskt skulle äta upp den om de lyckades ha ihjäl en). Hittar inget. T kommer upp från duschen och undrar vad jag sysslar med. Jag förklarar varpå han säger att han dödat en i vardagsrummet igår och inte sagt något till mig (förmodligen för att slippa sova i någon slags blinkande discobelysning med hysterisk fru som letar efter spindelns kompisar). Nu undrar jag bara 1) VAD hade de för typ av närkamp där spindeleländet förlorade sitt ben? och 2) HUR förflyttade sig benet från vardagsrummet till hallen?!

Vissa saker vill man kanske inte ha svar på. En död spindel är en bra spindel. (Och ja, jag vet att spindlar gör massa nytta och jadajada men jag tror minsann att de mindre varianterna gör tillräckligt med nytta!)

//J

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *