Tandläkarpremiär

Härom veckan damp det ner en inbjudan till Folktandvården i brevlådan där de berättade att de hade lördagsöppet för 3-åringar idag. Alltså dags för Eds första tandläkarbesök! Pedagogiskt och fint hade vi fått en liten minibok, ”Moa går till tandläkaren” som vi läst ungefär 273 gånger på Eds begäran.

Väl där ville han gå hem efter 5 minuter i väntrummet… Lyckligtvis sammanföll det med att vi fick komma in. Ed fick hoppa upp i stolen och pladdrade glatt på, berättade var han bodde och med vem och att lillebror hängde på min mage (i selen) och allt möjligt annat. Jag riktigt såg hur tandsköterskan tänkte ”Piece of cake det här”. Hon visade spegeln och den lilla tandpetarmojängen och Ed tittade intresserat och sa att det visst gick för sig att hon räknade hans tänder. Sagt och gjort, dags att fälla ner stolen. Fast då blev Ed rädd och ville inte alls luta sig bakåt. Sen ville han inte gapa heller. Då kom tandläkaren och pladdrade på en stund med honom och så gick han i alla fall med på att gapa (och rodnade stoooort då hon berömde honom ♥). 20 tänder senare var det över. Nästan.

Tandläkaren bad honom bita ihop tänderna och tittade på bettet och frågade: Gillar du att ha napp? Och den lille lögnaren svarade ”Nää”. Hm….

Hos tandläkaren fick man också…en tatuering! (Bokmärkenas tid är förbi?)
edtatu.jpg picture by hjarterdamen

//J

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *